Wat is een landspecialist?

Een landspecialist is iemand die echt van alles weet over een bepaald land. Bijvoorbeeld iemand die is geëmigreerd naar een ander land, een digital nomad die het land als thuisbasis heeft of een expat die al jaren werkzaam is in het betreffende land.

Wat zijn de kenmerken van een landspecialist?

Een landspecialist is iemand die naast de algemene regels van een land, veel meer inzicht heeft in specifieke gebruiken en ongeschreven regels dan de gemiddelde reiziger.

 

  • Een landspecialist is op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in een land die voor toeristen en andere reizigers van belang kunnen zijn.
  • Een landspecialist is bekend met de visumregels van het land;
  • Een landspecialist houdt vaak globaal het nieuws van het betreffende land in de gaten en heeft kennis over lokale gebruiken, bijzondere regelgeving of ongeschreven regels van het land die voor reizigers relevant kunnen zijn.

Zijn wij op zoek naar jou?!

  • Weet jij heel veel over een bepaald land?
  • Wil je die kennis (en dan met name kennis die relevant is voor reizigers en toeristen) met ons en anderen delen?
  • Heb je wellicht iets te promoten: een website, product of project?
  • Heb je minstens 2 keer per jaar een uurtje tijd?

Meld je dan aan als landspecialist 

Voor welke landen zoeken we een landspecialist?

We zijn op zoek naar landspecialisten voor alle landen in de wereld. Het is hierbij toegestaan jezelf voor meerdere landen aan te melden.

Een land kan meerdere specialisten hebben, dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw land al ‘bezet’ is. 

 

AANMELDEN ALS LANDSPECIALIST

Wil je meer weten of jezelf gelijk aanmelden als landspecialist, vul dan het formulier in. Geef duidelijk aan voor welk land of landen je jezelf als specialist wilt aanmelden. Heb je een website, blog of social mediakanaal, stuur dan even een link mee.

Voor wat, hoort wat!

Vertel in het kort de binding die je met het land hebt en vergeet niet om aan te geven wat wij voor jou kunnen betekenen! Heb je een website die je wilt promoten, een sociaal project dat je in de spotlights wilt zetten of misschien een social mediakanaal waar je wel wat meer bezoekers kunt gebruiken? We helpen je graag aan meer bezoekers!

4 + 10 =

Krijg ik betaald?
Als landspecialist heb je de mogelijkheid om je website, diensten, activiteiten of projecten waar je  aan verbonden bent te promoten. Er is vooralsnog geen financiële vergoeding beschikbaar voor landspecialisten.
Hoeveel tijd gaat mij dit kosten?

Minstens 2 uur per jaar Twee keer per jaar verozeken we je om specifieke informatie aan te leveren over bepaalde theema’s die relevbant zijn voor het land waarin jij jezelf hebt gespecialiseerd. 

Moet ik in het land van mijn specialisme wonen?

Nee, dat hoeft niet. We zoeken mensen die om wat voor redenen dan ook gewoon heel veel weten over een bepaald land. Omdat ze er 80 keer zijn geweest, hebben gewoond, familie hebben of meewerken aan ontwikkelingsprojecten in dat land. 

Hoe lever ik informatie aan?

Twee keer per jaar via e-mail  We sturen je twee keer per jaar een vragenlijst. Het beantwoorden van de vragen zal ongeveer een uur van je tijd vergen. Is dat gedaan, dan is daarmee is het belangrijkste ‘werk’ gedaan. 

Wat voor informatie moet ik aanleveren?

Dat bepaal je voor een groot deel zelf. We zullen je in ieder geval twee keer per jaar vragen de visumregels van het land op juistheid te controleren. Daarnaast zijn we heel erg geinteresseerd in die specifieke regels en gebruiken waar je pas mee in aanaking komt, wanneer je ergens langer verblijft. 

Wat zit er voor mij in?

Dat kan heel veel zijn! Je bent immers onze specialist voor een bepaald land! Steeds wanneer het land ergens in Ehentha?! aan de orde komt, wordt er naar jou verwezen . Dat kan bijvoorbeeld een link naar je social mediakanaal zijn, je website of blog of naar een project waaraan je werkt. Dat bepaal je helemaal zelf. Wil je liever buiten beeld blijven,d an kan dit natuurlijk ook.